Lichaamstherapeut

Jacqueline Koopmans

 

Als lichaamstherapeut dacht ik altijd dat veel stressklachten zouden verbeteren als we maar meer zouden gaan luisteren naar de signalen van ons lichaam en dus meer naar ons gevoel. Het lichaam wat stress en angst vasthoudt heeft vooral geruststelling nodig. In mijn behandelingen is er aandacht voor het herstellen van het contact met jezelf en daar waar nodig: het geruststellen van het stress systeem zodat het reguleert en er weer ruimte, rust en helderheid ontstaat. 

Dat niet alles op te lossen valt puur vanuit een lichaamsgerichte benadering werd me na jaren werken duidelijk. Werkelijke verandering vraagt om meer.

Ik ontdekte EFT

Ik ben me gaandeweg steeds meer gaan verdiepen in de werking van het brein van studies zoals NLP en Kinesiologie verdiepte ik me in de werking van de hersenen en het zenuwstelsel. 

Pas toen ik een studie EFT volgde viel alles op zijn plek. Ik kreeg nog meer inzicht in de werking van de hersenen in relatie tot angst en stress en de invloed van (vaak onbewuste) negatieve gedachtepatronen op ons gedrag/functioneren. Vaak onbewuste processen die hun oorsprong hebben in de eerste 6 à 7 jaar van ons leven. 

Ik heb tijdens mijn studie, EFT op mezelf toegepast, samen met een EFT-behandelaar om de nog onopgeloste stress en angstpatronen uit mijn jeugdjaren die zonder dat ik me dat bewust was, mijn doen en laten beïnvloeden in het hier en nu op te lossen. Ik ben onder de indruk van het resultaat en de kracht van de methode. 

Ik heb ervaren dat EFT niet alleen onopgeloste stress en angstklachten aanpakt maar ook de wortel van het probleem en dat gun ik iedereen. Ik heb veel mensen enorm zien opknappen van deze aanpak. Ik ben opgeleid door de beste EFT docente die er in Nederland is: Gabriëllle Rutten, directeur bij NOVET, het enige Gary Graig Official EFT Training Center in Nederland. 

Mijn behandeltechnieken

EFT

Betekent emotional freedom techniques . De techniek is een combinatie van cognitieve therapie en acupressuur. Het is een behandelmethode die vooral effectief blijkt bij het behandelen van stress, trauma en angsten.
Lees meer

 

EFT

Ademhalingstechnieken

Ademhalingsproblemen hebben vaak een aanvang geschiedenis die oud is, die teruggrijpt naar eerdere levenservaringen waarbij mensen zich te veel hebben teruggetrokken.

Het doel van ademhalingstechnieken is dan ook: Het vrij durven ademhalen vanuit een ruimtegevoel in jezelf en op een wijze dat je geheel tot je recht mag komen.

Lees meer

Focussen

Focussen is een techniek die wordt gebruikt tijdens therapiesessies om te leren luisteren naar de signalen van je lichaam. Het is als het ware luisteren naar fluisteren: de subtiele signalen van het lichaam aandachtig doorvoelen tot daaruit betekenis naar boven komt.
Lees meer

Massagetechnieken

Holistische massagetherapie is een integrale massagetherapie. Dat houdt in dat ik meerdere massagetechnieken gebruik, om tot een nog beter resultaat te komen. Denk aan onder meer Oosterse en Westerse massagetechnieken, klassieke massage, energetische massage, voetreflexmassage, hoofdmassage, bindweefselmassage, pulsing en haptonomische grepen.
Lees meer